De gang inrichten doe je zo

Aan de inrichting van je living, keuken en slaapkamers beleef je veel plezier. Maar met de gang verloopt het een beetje stroef. No worries - je bent niet alleen. Veel mensen laten de vaak smalle ruimte van de gang gewoon leeg of plaatsen ze juist vol met kasten en dozen die ze nergens anders kwijt kunnen. Tijd om daar iets aan te doen, want de inrichting van je inkomhal beslist elke dag met welk gevoel jij de deur uitgaat en hoe jij het thuiskomen beleeft. 

First things first: de basis

Nieuwbouwplannen of renoveer je een bestaand huis? Dan kun je met gipsplaten werken om de gang thermisch en akoestisch te isoleren, de schokbestendigheid te vergroten en de ruimte esthetisch te optimaliseren. Kies zowel aan de wanden als tegen het plafond voor platen die tegen een stootje kunnen, zoals de Gyproc® Habito® platen. In de gang sleur je immers al eens sneller met boodschappen of grote voorwerpen én wordt er ook wel eens met de deuren geslagen als je gehaast bent.

Vier decoratie-ideeën voor de gang

Wanneer de basis er staat, kun je aan het decoreren slaan. Vooral in kleine, smalle inkomhallen is het belangrijk dat je goed let op de indeling van de ruimte en waar je bepaalde voorwerpen plaatst.

De hoogte in

In smalle ruimtes is het slim om in de hoogte te werken. Hang een mooie kapstok of haakjes op om jassen aan te hangen en voorzie eronder een schoenenrek. Zin om de handen uit de mouwen te steken? Dan zorgt een DIY kapstok uit steigerhout en metalen buizen voor een unieke, rustieke look. Een paar leuke wandplanken zijn daarnaast de ideale plek om je sleutels op te leggen en af te werken met plantjes en kaders. Veel van het wandoppervlak wordt anders toch niet benut, en de vloer houd je vrij. 

Aan de slag?

Bereken met de Gyproc® Configurator welk én hoeveel materiaal je nodig hebt en stap meteen naar een verkooppunt in je buurt.

Gyproc® Configurator Verkooppunten